Schoorsteenveger voor heel Nederland

Laat uw schoorstenen vegen

Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant is aangesloten bij de BSVB en is VCA-gecertificeerd

logo Brabantse schoorsteenvegers bond

Belang van schoorsteenvegen

Een open haard en kolenkachel zijn ontzettend sfeervol, maar open vuur laat roetdeeltjes achter in de schoorsteen. Na verloop van tijd hopen deze zich op tot een brandbare laag, waardoor schoorsteenbrand kan ontstaan. 


Bij een gaskachel of centrale verwarming is de kans hierop kleiner, omdat er geen vervuiling in de schoorsteen komt. Blokkades kunnen er echter voor zorgen dat er rook in uw huis terechtkomt, wat de kans op CO-vergiftiging vergroot. 


Het belang van regelmatig schoorsteenvegen is dus zeker niet te onderschatten! Na een reinigingsbeurt door Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant kunt u er weer op vertrouwen dat u uw kachel veilig kunt gebruiken. Het beste kunt u de schoorsteen aan het begin van de herfst laten vegen, dus vlak voor het stookseizoen.

Schoorsteen herstel

Trekt uw schoorsteen niet goed? Dit kan ook komen door beschadigingen of versleten voegen. Deze kunt u het beste laten vervangen om het risico op brand te verkleinen. Voor het renoveren van de buitenkant van de schoorsteen zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het probleem. Zo kunnen losse voegen op een eenvoudige manier worden hersteld, waarbij ook eventuele losse of gebroken bakstenen worden vervangen. Een andere optie is het bezetten van de schoorsteen met een vochtwerende pleister. Informeer naar de mogelijkheden bij Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant uit Vlijmen.

Neem contact op

Schoorsteen inspectie

Voorkom problemen met uw schoorsteen en laat een grondige inspectie uitvoeren door Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant. Wij controleren onder andere op scheurvorming, verstopping en slechte voegen. Ook wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud of er is een schoorsteenbrand geweest, is het aan te raden om een inspectie van het rookkanaal te laten uitvoeren. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht door de verzekering. Wilt u een offerte of meer informatie over het inspecteren van uw schoorsteen? Neem contact op met Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant!

Meer informatie

Aanleggen van nieuwe rookkanalen schoorsteen

Wilt u een nieuw schoorsteenkanaal laten aanleggen? De experts van Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant staan voor u klaar. Wanneer u geen schoorsteen heeft maar toch van een haard of kachel wilt genieten, kunnen we u helpen met het aanleggen van een nieuw rookkanaal. Ook wanneer uw oude schoorsteen gebreken toont, kan een nieuw schoorsteenkanaal een oplossing bieden. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw situatie.

Vraag een offerte aan

Dak en Schoorsteen Onderhoud Brabant
Schildersstraat 405 
5251 MC Vlijmen


Privacyverklaring

KVK 72609885


Contactgegevens

 Regio Noord-Brabant Hoofdvestiging:  06 - 26 71 22 52
 Regio Zuid Holland b.g.g. hoofdkantoor: 06 - 53 57 17 74

Regio Amsterdam b.g.g. hoofdkantoor: 06 - 44 15 88 87

Regio Arnhem b.g.g. hoofdkantoor: 06 - 26 99 97 17

Regio Zeeland b.g.g. hoofdkantoor: 06 - 16 19 61 38

Regio Utrecht b.g.g. hoofdkantoor: 06 - 17 19 13 87

 stookveilig073@gmail.com 

24/7 Service

Mijn dienstverlening BSVB logo footer